Održali smo...
 

 47. međunarodni simpozij
GORIVA 2014
16.-17.10.2014.
Solaris Resort - Hotel Ivan
Šibenik  Croatia


U Šibeniku je 16. i 17. listopada 2014. uspješno održan 47. međunarodni stručno-znanstveni simpozij GORIVA 2014 u organizaciji Hrvatskog društva za goriva i maziva. U radu Simpozija je sudjelovalo preko 130 sudionika iz 15 zemalja i 25 kompanija.
Simpozij su otvorili Boris Čavrak, predsjednik GOME, Vesna Kučan Polak, predsjednica Organizacijskog odbora i Davor Mayer, ispred INE d.d., zlatnog sponzora simpozija. Pozdravnu riječ uputila je i Vjera Krstelj, predsjednica Hrvatskog inženjerskog saveza.

Zanimljiva i poučna pozvana predavanja održali su Alan Reid; Concawe: Konkurentnost europskih rafinerija - EU Refining Competitiveness i Goran Šaravanja; INA – Industrija nafte d.d.; Kako se promijenila potražnja za naftnim derivatima i što to znači za regionalne rafinerije - How demand for refined products has changed and what that entails for the region's refineries.Autori su svoje radove predstavili unutar tri glavne sekcije: A) Tehnološka rješenja, optimizacija i vođenje procesa, B) Nekonvencionalne sirovine i zamjenska goriva i C) Kvaliteta i primjena goriva, zaštita okoliša. Održano je ukupno 27 predavanja.
U zanimljivoj poster sekciji izloženo je 18 postera.

Hrvatsko društvo za goriva i maziva posebno zahvaljuje sponzorima i izlagačima bez čije potpore ne bismo mogli održati ovaj skup.


Hrvatsko društvo za goriva i maziva zahvaljuje svima koji su sudjelovali u radu 47. simpozija GORIVA 2014.


PRILOZI

POPIS RADOVA
ZBORNIK SAŽETAKA


Sponzori

   

Simpozij GORIVA 2014 održava se uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.


Pokrovitelji:

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Sveučilište u Zagrebu; Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu; Hrvatski zavod za norme; Energetski institut Hrvoje Požar  


Copyright © goma.hr 2003-2009 Sva prava pridržana