49. GOMA simpozij GORIVA 2016

19.-21.10.2016. - Hotel Jure, Solaris resort, Šibenik

 

 

U Šibeniku je od 19. do 21. listopada 2016. uspješno održan 49. međunarodni GOMA simpozij -"GORIVA 2016" u organizaciji Hrvatskog društva za goriva i maziva. Ovogodišnji Simpozij je okupio 33 predavača i 25 postera u čijoj su pripremi sudjelovala 137 autora. U radu Simpozija sudjelovalo je 150 sudionika iz 55 tvrtki iz 15 država.

Skup su uz pozdravne govore otvorili Ivana Lukec, predsjednica Organizacijskog odbora i Bruno Novina, predsjednik GOME.

U ime zlatnog sponzora sudionike Skupa pozdravio je Davor Mayer, član Uprave INA Industrija nafte d.d.

Sudjelovanje sponzora značajno je doprinjelo kvaliteti simpozija, te se GOMA zahvaljuje INA d.d. kao zlatnom sponzoru, tvrtki BASF kao srebrnom sponzoru, te tvrtkama CB&I, Ivicom, ROFA i Dorf Ketal kao brončanim sponzorima Skupa. Tvrtke Metso i Anton Paar sudjelovali su kao izlagači.

Ovogodišnji skup imao je velik broj vrijednih i interesantnih stručnih predavanja. GOMA se zahvaljuje svim autorima i predavačima na njihovom doprinosu. Plenarno predavanje održala je Heather Hamje, predstavnica Concawe na temu smanjenja emisija i utjecaja na kvalitetu zraka u državama Europske Unije ("The Effect of Emission Reduction Scenarios on Compliance with the Ambient Air Quality Limit Values for EU27 Countries in Urban Environments").

Svojim interesantnim predavanjima također su se istaknuli predavači: Adriana Petrović s radom koji je prikazao pregled trendova u proizvodnji goriva (Oil and Fossil Fuels Outlook: Policies, Reasoning and Reality), Ilona Vari s predavanjem na temu novih zakonodavnih okvira koji se odnose na rafinerijsku industriju. (Update on EU Environmental Regulation for the Refining Sector).

Predavanja su pokrila teme proizvodnje alternativnih goriva i kvalitete goriva, tehnoloških rješenja, unapređenja efikasnosti proizvodnje, razvoja katalizatora i optimizacije procesa.

Skup je okupio velik broj postera. Autori su uložili velik trud u njihovu pripremu i održali zanimljivu diskusiju sa sudionicima.

Radni dio skupa pratio je bogat društveni program, koji je sudionicima dao priliku za upoznavanje uz razmjenu iskustava i znanja u neobveznom druženju i opuštenom ugođaju.

Više o sadržaju i radovima Simpozija možete saznati pregledom Programa simpozija i Zbornika sažetaka.


Copyright © goma.hr 2003-2009 Sva prava pridržana